Facebook
Instagram
Varaa ilmainen suunnitteluaika →

RT-Kalusteen tarina & arvot

Kuopion Rakennustarvikkeen perustivat kuopiolaiset Jouko Tuomainen ja Aulis Reinikainen vuonna 1984. Neljä vuotta myöhemmin vuonna 1988 Reinikainen myi osuutensa Tuomaiselle. Nykyisin yrittäjinä toimivat Jouko Tuomaisen tytär Susan Sivonen ja hänen miehensä Heikki Sivonen. Susan tuli yritykseen lukion jälkeen pitämään välivuotta isänsä avuksi vuonna 1989 ja jäi sille tielleen. Heikki, nykyinen toimitusjohtaja, tuli kiireapulaiseksi 1990. Sukupolvenvaihdos aloitettiin vuonna 1997 ja saatettiin päätökseen vuonna 2011.

Ensimmäinen myymälä sijaitsi Kuopion keskustan tuntumassa Pyöräkadulla vaatetehdas Turon entisissä tiloissa. Yrityksen nimen mukaisesti myydyimmät tuotteet olivat aluksi tiilet, laastit, uunit ja puutavara. Muutaman vuoden sisällä alkoi kuitenkin jo erikoistuminen kodin kiintokalusteisiin ja keraamisiin laattoihin. Laattojen maahantuonti alkoi vuonna 1987 lähinnä Saksasta ja myöhemmin myös Italiasta ja Espanjasta. Yritys oli ensimmäisten maahantuojien joukossa, jotka toivat Suomeen italialaisia porcellanato eli kuivapuristettuja laattoja. Tuolloin laattoja valmistavia tehtaita oli Euroopassa vain muutamia. Tälläkin hetkellä suurin osa laatoistamme on kyseistä laattatyyppiä sen erinomaisten ominaisuuksien vuoksi; alhainen vedenimukyky, pakkasenkesto ja ainutlaatuinen kulutuskestävyys. Ensimmäisten joukossa otimme myyntiin silloisen mittapuun mukaan myös jättilaatat. Jouko Tuomaisen myyntikäynnin isojen kaakeleiden kanssa vuonna 1989 muisti vielä 2020-luvulla varsinaissuomalainen kauppias.

Varsinainen kalusteiden valmistaminen alkoi 8o-luvun loppupuolella, kun huomattiin, ettei vakiomittaisia kalusteita saanut asennettua kaikista ihanteellisimmin kohteisiimme. Varsinkaan vanhoihin kerrostaloasuntoihin. Syntyikin ajatus ”mikään mitta ei ole ongelma”. Tämän ajatuksen pohjalta toimimme edelleen, kun jokainen kaluste toteutetaan tarvittaessa mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Toimintavuosiemme aikana olemme palvelleet rakennusliikkeitä, yksityisiä talouksia sekä eri alojen yrityksiä. Asuntotuotannossa oleville rakennusliikkeille räätälöimmekin yleensä kokonaispaketin, jossa kuluttaja-asiakas voi tehdä valinnat suoraan meidän kanssa. Näin asiakas saa yksilöllisen palvelun tuotteen suunnittelusta asennukseen ja aina jälkihoitoon saakka.

Olemme viime vuosina valmistaneet myös erikoiskalusteita: apteekkikalusteita, myyntitiskejä ja räätälöityjä toimistokalusteita. Erikoisemmatkin toteutukset olemme pystyneet toimittamaan sujuvasti. Kiitos tästä ja kehitystyöstä kuuluu ammattitaitoisille puusepillemme. Olemme saaneet kulkea heistä monen kanssa pitkän matkan, jopa yli 30 vuotta.

Viimeisimpänä satsauksena meillä on ollut omien ovimallien kehittäminen ja tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönotto. Nykyisessä osoitteessa Liipasintiellä olemme toimineet koko 2000-luvun. Myymälän koko on säilynyt ennallaan mutta tuotannon tiloja on jouduttu laajentamaan useampaankin kertaan.

Meille on tärkeää valita sellaisia tuotteita, jotka todella kestävät käyttöä ja sopivat asiakkaillemme. Ne ovat kuitenkin loppujen lopuksi niitä edullisimpia ja parhaita ratkaisuja, kun aikaa ja rahaa ei tarvitse hukata reklamaatioihin ja korjaustöihin. Haluamme ylläpitää mainettamme laatutuotteiden välittäjänä. Ekologisuus, ergonomisuus, laatu ja pitkäikäisyys ovat yrityksemme toiminnan kulmakiviä. Olemme saaneet palvella saman suvun jopa kolmea polvea. Tästä olemme erityisen ylpeitä.

30.09.2021
Kaksi keittiöratkaisua ajatuksella ”panosta” tai ”pihistä”
29.09.2021
Kerrostaloasunto sai uuden keittiön Kuopion satamassa
Tee RT-Kalusteen outletissa mahtavia löytöjä!
Tilaa RT-Kalusteen ilmainen uutiskirje
Tilaajana saat ensimmäisenä tiedon mielenkiintoisista ja halutuista uutuuksistamme! Uutiskirjeessä kerromme mm. keittiöiden suunnittelusta, muutoskohteistamme ja annamme projektivinkkejä. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa.